Dieta při trávicích poruchách. Průvodce low-FODMAP dietou

349  349 

FODMAP je anglická zkratka pro oligosacharidy, disacharidy, monosacharidy a polyoly. Dieta s jejich vyloučením, v poslední době …

Není skladem

Katalogové číslo: 9788075499257 Kategorie:

Popis

FODMAP je anglická zkratka pro oligosacharidy, disacharidy, monosacharidy a polyoly. Dieta s jejich vyloučením, v poslední době velice moderní, spočívá v eliminaci skupin vysoce fermentovatelných sacharidů, které někteří lidé špatně vstřebávají a které mohou zapříčinit nadměrné vylučování vody a plynů v tlustém střevě, následně průjem, nadýmání, otoky, bolesti břicha. První detailní průvodce touto dietou s mnoha lahodnými recepty se podrobně zabývá problémy, které FODMAP vyvolávají. Trávicí soustava člověka pracuje nepřetržitě, tiše a téměř nepovšimnutě. Když vše funguje, zapomínáme na ni. Ale co se stane, když se ozve bolest břicha, nadýmání, průjem nebo zácpa? Studie prokazují, že řadu problémů vyvolávají právě FODMAP, pokud jsou konzumovány ve velkém množství, nebo pokud je na ně někdo zvlášť citlivý. Bohužel se FODMAP stále více používají v potravinářském průmyslu, takže jich konzumujeme narůstající množství a není divu, že na zažívací obtíže si stěžuje stále větší množství lidí. Publikace shrnuje podstatné informace, vysvětluje princip stravy a nabízí mnoho lahodných receptů a jídelníčky s vyloučením FODMAP.